nieuws

Rotterdam eert drie bouwondernemingen

bouwbreed

rotterdam ­ De gemeente Rotterdam heeft gisteren een 5%­award uitgereikt aan wegenbouwer Vermeer Infrastructuur regio Zuid­West, GEKA Bouw en het schildersbedrijf N. van der Ham.

De prijs wordt uitgereikt aan bouwondernemingen die zich inzetten voor het tewerkstellen van langdurig werklozen. Hiervoor zette de gemeente Rotterdam in 1996 een regeling op waarbij 5 procent van de aanneemsom aan het project wordt besteed. Elk jaar doen er zo’n zeventig aannemers mee. Het afgelopen jaar wilde de gemeente Rotterdam 500 mensjaren voor de doelgroep in de markt zetten. Die doelstelling is ruimschoots gehaald.

De Dura Vermeer­dochter Vermeer Infrastructuur regio Zuid West gaf twee keer zoveel uit aan personeel dan strikt noodzakelijk is op een project. GEKA Bouw slaagde er in de meeste langdurig werklozen in dienst te nemen. Het scholen en opleiden van de doelgroep leverde Van der Ham de onderscheiding op.

De 5%­Award bestaat uit een beeldje en een oorkonde.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels