nieuws

Parkstad vraagt extra geld voor wegen

bouwbreed

Parkstad vraagt extra geld voor wegen

HEERLEN ­ Parkstad Limburg, de voormalige oostelijke mijnstreek, wil meer geld van de provincie Limburg voor de aanleg van een buitenring en de afbouw van de binnenring. Die kosten samen zo’n 225 miljoen euro. De wegen moeten tussen 2010 en 2015 worden aangelegd. De provincie betaalt de helft, maar de Parkstad heeft niet genoeg in kas om de andere helft te financieren. Eerder al vroeg Parkstad om meer geld van de provincie, die dit verzoek van de hand wees.

De zeven in Parkstad verband samenwerkende gemeenten hebben nu alle leden van Provinciale Staten aangeschreven met het verzoek om op dit besluit terug te komen. Als Parkstad de helft van de kosten toch moet betalen, leidt dat tot een forse verhoging van de belastingen in de regio.

Reageer op dit artikel