nieuws

Nieuwe koper voor kantoor Spaar Select

bouwbreed

etten leur ­ Het Regionaal Opleidings Centrum (ROC) West­Brabant heeft voor 26 miljoen euro het Trivium­complex in Etten­Leur gekocht, beter bekend als het nieuwe hoofdkantoor voor Spaar Select.

Een paar maanden geleden was het gebouw in aanbouw de inzet van een conflict tussen Spaar Select en de Belgische vastgoedmaatschappij Regent Estate Holdings, waardoor de bouw zelfs enige tijd stil heeft gelegen. Regent weigerde om zoals afgesproken het gebouw te kopen van Spaar Select en het vervolgens aan het financiële adviesbureau te verhuren. De Belgische investeerder was bang dat Spaar Select failliet zou gaan na een miljoenenverlies over het eerste halfjaar. De rechter bepaalde dat Regent het gebouw toch moest kopen.

In het Trivium­complex komen straks drie bedrijven. Het ROC zelf vestigt zich er met het bestuurlijk hoofdkantoor en enkele opleidingen voor de gezondheidszorg. De rest van het complex verhuurt het ROC aan Spaar Select en woningbouwvereniging Laurentius, die er een zorghotel gaat onderbrengen.

Projectontwikkelaar Heja bracht de partijen uiteindelijk bij elkaar. Het kantoor­ en opleidingscentrum wordt volgens het ROC waarschijnlijk nog voor de bouwvak opgeleverd, het zorghotel in het najaar.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels