nieuws

Nieuwe hal en locaties voor Evenementenhal Hardenberg

bouwbreed

hardenberg ­ De Evenementenhal Hardenberg wordt uitgebreid met een vijfde hal met een oppervlakte van 4200 vierkante meter en twee congreszalen daar bovenop. Vorige week is bouwbedrijf Van Dijk uit Hardenberg begonnen met de bouw. Ook heeft eigenaar Hennie van der Most plannen voor een hotel in of bij Hardenberg.

Vier grote evenementenhallen in Nederland en één in Duitsland is het streven van directeur Herman van der Most en zijn broer. Op dit moment wordt ook de Darling Market in Rijswijk, een complex van 40.000 vierkante meter, gerenoveerd en omgetoverd tot evenementenhal volgens hetzelfde concept als in Hardenberg. De exposant hoeft niet om te kijken naar de organisatie.

“Evenementenhal Rijswijk gaat de nieuwe hal heten”, zegt Van der Most. “Eerst huren we het complex,waarna we het na vijf jaar kunnen kopen van de huidige eigenaar Van der Straaten.” Eind dit jaar staan de eerste vakbeurzen gepland. Verder is de Van der Most­onderneming bezig met een locatie in de buurt van Amsterdam en is al begonnen aan een hal in het Duitse Kalkar.”

Evenementenhal Hardenberg bestaat nu zeven jaar. Met de uitbreiding, die 1,5 miljoen euro kost en half augustus klaar moet zijn, wordt de totale oppervlakte 20.000 vierkante meter. Het aantal beurzen dat jaarlijks wordt gehouden groeit daarmee van 36 naar 44.

Van alle beurzen is 95 procent zakelijk. Ze worden ook steeds vakgerichter. “De uta­bouwbeurs van vroeger is inmiddels opgesplitst in een beurs voor hout­ en bewerkingskunst, één voor interieur, één voor schilders en een afbouwbeurs”, aldus Van der Most.

Een nieuw hotel in de buurt is volgens hem een goede toevoeging. Het krijgt dezelfde sfeer als de Bonte Wever, die twee jaar geleden afbrandde: niet alleen hotelkamers, maar ook een zwembad en weekendarrangementen. “Het streven is dat het hotel er over twee jaar staat, maar zeker is dat nog niet. Het ligt eraan hoe lang de bestemmingsplanwijziging duurt.”

Reageer op dit artikel