nieuws

Nieuw convenant over gebruik FSC­hout

bouwbreed

Nieuw convenant over gebruik FSC­hout

den haag ­ Tien grote opdrachtgevers binnen de bouw hebben een convenant ondertekend om in toekomstige projecten zoveel mogelijk FSC­hout te verwerken. Naast kantoren en dierenverblijven zijn er zo’n 2500 woningen mee gemoeid. Volgens A. Alkema van FSC­Nederland gaat het om een nieuwe generatie convenanten. De afspraken die halverwege de jaren negentig werden gemaakt bleken in de praktijk loze beloften, aangezien er veel te weinig duurzaam geproduceerd hout beschikbaar was om de goede intenties na te komen. Daardoor werden na een tijdje geen nieuwe convenanten meer afgesloten.

Nu er op de markt volop hard­ en zachthout met FSC­keur beschikbaar is, is het volgens de organistie tijd voor nieuwe convenanten. Onder meer vijf woningcorporaties ondertekenden woensdag een convenant. Samen met een adviseur van FSC Nederland zullen ze toekomstige bouwplannen doorvlooien op bouwdelen waar FSC­hout toegepast kan worden. Met Stabu zijn afspraken gemaakt om bestekken zo te formuleren dat ze gebruik van het duurzaam geproduceerde hout bevorderen.

De ondertekening vond plaats in Artis in Amsterdam. De dierentuin heeft zelf ook ambitieuze uitbreidingsplannen en plaatste ook de handtekening onder een convenant. Hetzelfde deden Burgers Zoo, ABN Amro dat de kantoorgebouwen gaat renoveren, de gemeente Uithoorn en projectontwikkelaar Johan Matser.

Reageer op dit artikel