nieuws

Nationaal Stripmuseum nog dit jaar opgeleverd

bouwbreed

groningen ­ Het Nationaal Stripmuseum in het complex Nieuwe Westerhaven in Groningen wordt nog dit jaar opgeleverd. Het veelbesproken museum wordt zelfs groter dan aanvankelijk de bedoeling was.

De expositieruimte krijgt een extra verdieping van 400 vierkante meter, waarmee het totale vloeroppervlak op 2000 vierkante meter komt. Naar verwachting is de bouwvergunning eind april rond, waarna in mei kan worden begonnen met de verbouwing en inrichting.

Aanvankelijk zou het Nationaal Stripmuseum al rond de oplevering, anderhalf jaar geleden, van het Westerhavencomplex worden gerealiseerd. De exploitatie bleek echter steeds een probleem, waardoor de realisatie enkele malen moest worden uitgesteld. Nu de exploitatie wel rond is, wordt binnenkort begonnen met de bouw van een extra entree. In het Stripmuseum komen onder meer een futuristisch draaiend theater, een klimatologisch systeem voor zeldzame stripboeken, inclusief metershoge felgekleurde potloden.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels