nieuws

MKB somber over herstel economie

bouwbreed

zoetermeer ­ Bijna 40 procent van de ondernemers in het midden­ en kleinbedrijf ziet vóór 2005 geen economisch herstel optreden. Dat blijkt uit onderzoek van economisch instituut EIM.

Het MKB heeft daarmee een somberder beeld over de nabije toekomst dan het Centraal Planbureau, dat uitgaat van economisch herstel in 2004. Met name de oorlog in Irak en de langdurige kabinetsformatie maken de kleine en middelgrote bedrijven onzeker over de economie.

Ongeveer de helft van alle MKB­ondernemers voorziet in vergelijking met vorig jaar slechtere omzetperspectieven voor hun sector in 2003. Vooral de middelgrote bedrijven denken dat ze daardoor dit jaar hun personeelsbestand moeten inkrimpen. Zelfstandigen zonder personeel denken hun klantenbestand op peil te kunnen houden door de tarieven laag te houden. Als ze door de moeilijke marktomstandigheden moeten stoppen met hun bedrijf, gaan twee op de vijf zzp’ers op zoek naar een baan in loondienst.

Reageer op dit artikel