nieuws

Koop bouwt voor 110 miljoen gasleiding

bouwbreed

eelde ­ Nacap bouwt voor 110 miljoen euro een gasleiding in Thailand en Maleisië. De dochteronderneming van de Groningse Koop Groep sluit het in zee gelegen winstation aan op het gasnet van Maleisië. Het project omvat de aanleg van twee leidingen, één van 100 kilometer en één van 240 kilometer. De opdracht houdt het komende anderhalf jaar 1500 mensen aan het werk. Van deze groep komen 25 mensen uit het buitenland.

In China voert Nacap voor de nationale oliemaatschappij Sinopec twintig boringen uit voor de aanleg van 7 kilometer leiding. De opdracht heeft een totale waarde van ongeveer 2,5 miljoen euro. In Saoedi­Arabië werkt Nacap op dit moment aan twee projecten. In het totaal wordt 240 kilometer gasleiding aangelegd in het land. Bij elkaar opgeteld hebben de opdrachten een waarde van 120 miljoen euro. Er werken voor Acap twintig buitenlanders in de aan Irak grenzende oliestaat. De oorlog in buurland Irak vormt geen belemmering.

Reageer op dit artikel