nieuws

Flinke vertraging bij ontwikkeling IJburg

bouwbreed

AMSTERDAM ­ De ontwikkeling van IJburg loopt flinke vertraging op. Door de stagnerende woningmarkt is een productieachterstand van duizend nieuwbouwwoningen ontstaan. Dat verklaarde wethouder Stadig van stedelijke ontwikkeling vrijdag bij de oplevering van de eerste sociale huurwoning op het Westelijk Haveneiland.

Toch is de gemeente niet pessimistisch over de toekomst van het eilandenrijk in het IJmeer. Volgens Stadig is vooral de belangstelling voor koopwoningen in de duurste categorie verdwenen, maar blijft de belangstelling voor de lager geprijsde woningen op peil. Ook is er veel interesse voor zowel sociale woningen als dure huurwoningen in de vrije sector. Projectontwikkelaars zijn druk bezig met het vereenvoudigen van hun bouwplannen. Zeer grote woningen worden kleiner of gesplitst in meerdere eenheden. Berichten dat in Amsterdam de verkoop van nieuwbouwwoningen vrijwel stil ligt, spreekt de gemeente tegen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels