nieuws

Efteling mag nog niet uitbreiden

bouwbreed Premium

DEN HAAG ­ De Raad van State heeft bij wijze van voorlopige voorziening het bestemmingsplan van de gemeente Loon op Zand dat uitbreiding van de Efteling mogelijk maakt, geschorst. De Brabantse Milieufederatie (BMF) en de Vereniging tot Behoud van Natuurmonumenten hadden gevraagd om zo’n schorsing. Ze willen op die manier voorkomen dat de Efteling al kan beginnen met bouwen in afwachting van de uitspraak in een bodemprocedure.

Beide organisaties zijn gekant tegen de uitbreidingsplannen van de Efteling. Ze vinden dat het bestemmingsplan onvoldoende voorziet in compenserende maatregelen voor schade aan de natuur. De Efteling wil in het bosgebied bij het attractiepark Droomrijk bouwen, een vakantiepark met 3600 bedden.

Voor de Efteling betekent de schorsing een vertraging van de plannen. Het attractiepark bekijkt verdere juridische mogelijkheden. De Raad van State wil een snelle behandeling van de bodemprocedure.

Reageer op dit artikel