nieuws

Een wok met zwevende bril tegen wildplassen

bouwbreed Premium

amsterdam ­ Het Apeldoornse bedrijf Urilift heeft de UriGienic geïntroduceerd in de strijd tegen de overlast van het wildplassen in uitgaansgebieden. Waar de UriLift drie open ‘staanplaatsen’ biedt verbergt de UriGienic achter een uiteenschuivende deur een pot met een bril die na gebruik automatisch in de verticale stand terugkeert. Op die manier kan de voorziening ook als urinoir worden gebruikt zonder dat de bril bevuild wordt. De pot kan ook als hurktoilet worden gebruikt.

“Een wok met een zwevende bril”, zo omschrijft het bedrijf het nieuwe product. Eerder bedacht UriLift het gelijknamige openbare en semipermanente urinoir. Deze roestvast stalen voorziening schuift langs hydraulische weg in en uit de grond. De UriGienic werkt volgens hetzelfde principe.

Vandalismebestendig

De fabrikant noemt de uitvoering absoluut vandalismebestendig. Elke sanitaire functie wordt door middel van een knop bediend. In de cilinder zijn een fonteintje voor het handenwassen en een handdroger gemonteerd. De UriGienic kan bijvoorbeeld in uitgaansgebieden worden geplaatst waar de verantwoordelijke beheerder het systeem met behulp van een afstandbediening tijdens de ‘piekuren’ naar boven haalt. In de daluren verwijst alleen een betonnen deksel naar de voorziening.

Eenvoudig

De UriLady is een eenvoudiger uitvoering van de UriGienic. In de cilinder zit achter een klapdeur een reguliere WC­pot uit roestvaststaal met wastafel. Als optie rust UriLift de voorziening uit met een zeepdispenser, handdroger, toiletrolhouder en een afvalbak.

Exclusief grondwerk kost een geïnstalleerde UriLady 39.000 euro. Een complete UriGienic vergt 44.000 euro. Beide systemen kunnen op het riool of een septictank worden aangesloten.

Reageer op dit artikel