nieuws

Wet beperkt gebruik alarminstallaties

bouwbreed

nunspeet ­ Het Nederlands Normalisatie Instituut (NEN) bespreekt op 1 april de gevolgen van een wet die uitermate nadelig kan uitpakken voor gebruikers van elektronische alarminstallaties. Met die wet dreigt vanaf 1 april 2004 een verbod op de doormelding van alarmsignalen. NEN bespreekt tijdens het jaarcongres onder meer deze wet en de gevolgen daarvan voor de ruim 400.000 Nederlandse alarminstallaties.

Dat gebeurt tijdens het derde Nationaal Security Evenement dat van 1 tot en met 3 april 2003 in Euretco Expo Center in Houten plaatsvindt. NEN nodigde onder andere mr. Pieter van Vollenhoven en mr. drs. Elco Brinkman als sprekers uit. Het congres behandelt onder meer veiligheid en openbare orde, brandveiligheid en biometrie. Bij dat laatste worden personen elektronisch herkend aan de hand van lichaamseigen kenmerken als vingerafdruk, iris van het oog en gezichtsprofiel. Het Nationaal Security Evenement is een beurs die leveranciers van beveiligingscomponenten­ en concepten in samenwerking met het vakblad Beveiliging organiseren.

Reageer op dit artikel