nieuws

Van der Valk bouwt paardenkamers in hotel

bouwbreed

wolvega ­ Het nieuw te bouwen Van der Valk­hotel aan de A32 in Wolvega krijgt twee speciale paardenkamers. Het gaat om hotelkamers waaraan een paardenstal met twee boxen is gebouwd. De boxen zijn met via een deur van de kamer van de eigenaar direct te benaderen. Van der Valk speelt met de kamers in op de wens van de klant. Volgens directeur M. Matser zoeken paardenliefhebbers regelmatig een hotel met overnachtinggelegenheid voor de viervoeters. “We verwachten veel belangstelling want het drafcentrum van Wolvega ligt op een steenworp afstand van het hotel.”

Het hotel telt in eerste instantie twee paardenkamers. Mocht de vraag groot zijn, dan overweegt Matser het aantal stallen uit te breiden. De bouw van het hotel ­ 100 kamers, twee restaurants en negen vergaderzalen ­ wordt voor rekening genomen door aannemingsbedrijf Ter Stege uit Hoogeveen. Voor de stalbouw wordt een speciale onderaannemer gezocht. De kosten voor de eerste fase zijn 8,8 miljoen euro. Medio volgend jaar wordt het hotel opgeleverd.

Mocht de economische dip meevallen, dan breidt Van der Valk het complex uit met vijftig kamers, een zwembad en andere sportfaciliteiten.

Reageer op dit artikel