nieuws

Torens langs A28 op groen eiland

bouwbreed

zwolle ­ Behalve een 100 meter hoge toren voor ABN Amro komen in de A28­zone bij Zwolle nog enkele hoge gebouwen. Deze week ondertekenden de gemeente en het samenwerkingsverband Spoolderwerk BV een grond­ en ontwikkelingsovereenkomst waarmee 34 miljoen euro is gemoeid.

Het gebied langs de A28 stond voorheen bekend als Spoolderwerk. Inmiddels hebben de ontwikkelaars de strook omgedoopt tot Voorsterpoort. Het contract behelst de ontwikkeling van 80.000 tot 100.000 vierkante meter kantoorruimte en 20.000 vierkante meter detailhandel op de ‘kop’ van het gebied. De hoge kantoorgebouwen langs de snelweg worden gesitueerd op een groen eiland. Het eiland is ontworpen als een podium met daarin verschillende functies ter ondersteuning van de kantoren, zoals parkeren, vergaderzalen en fitnessruimten. De bouwwerken erboven zullen in hoogte variëren tussen 40 en 70 meter. De grootse blikvanger wordt de 100 meter hoge kantoorreus van ABN AMRO ontworpen door architectenbureau PPKS uit Chicago. Het bouwplan voor de toren is inmiddels in procedure gebracht. Naar verwachting kan de bouw ervan in de tweede helft van dit jaar beginnen.

Reageer op dit artikel