nieuws

Toch sloop markante arbeidershuisjes

bouwbreed

enschede ­ Veertien markante arbeiderswoninkjes in de Enschedese wijk Pathmos worden toch gesloopt. Een aantal politieke partijen wilde de karakteristieke huisjes als beschermd stadsgezicht behouden, maar een raadsmeerderheid stemt in met de sloop van de huizen.

Woningcorporatie De Woonplaats is eigendom van 1250 van de in totaal 1300 woningen die de arbeiderswijk telt. De markante arbeidershuisjes staan in de Drentse buurt. Hier staan 250 woningen die vrijwel allemaal moeten wijken voor nieuwbouw. “Bij de planontwikkeling wordt zeker rekening gehouden met bouwkundige geschiedenis van Pathmos. Zo houden we de goothoogte relatief laag en krijgen de nieuwe eengezinswoningen royale tuinen”, zegt projectleider S. Heil van De Woonplaats.

Reageer op dit artikel