nieuws

Theater Steenwijk krijgt opknapbeurt

bouwbreed

steenwijk ­ Theater­ en sportcentrum De Meenthe in Steenwijk ondergaat binnenkort een metamorfose. Het 33 jaar oude centrum wordt gerenoveerd en uitgebreid met 800 vierkante meter. De kosten bedragen ruim vier miljoen euro.

“Het huidige centrum is erg verouderd en daarom komen er steeds minder bezoekers. Er moest dus nodig wat gebeuren”, vertelt directeur Han Evers. “Ook kwamen we erachter dat cultuur en sport niet goed samengaan en hebben we besloten dit te scheiden.” In het nieuwe gedeelte komt onder andere een centrum voor beeldende vorming, muziekschool, centrum voor ouderen en een dansschool.

De renovatie behelst onder andere vernieuwing van dak en cv. De vloer van het sportcentrum wordt aangepast aan de normen, het theater krijgt een nieuwe technische installatie. Wie de bouwwerkzaamheden gaat uitvoeren is nog niet bekend, de opdrachtgever gemeente Steenwijk, kiest bij voorkeur een aannemingsbedrijf uit de regio.

Evers verwacht dat de bouw in juni kan beginnen.

Reageer op dit artikel