nieuws

Sjeik heeft oogje op Holzmann­dochter

bouwbreed

Sjeik heeft oogje op Holzmann­dochter

frankfurt ­ Het Amerikaanse dochterbedrijf J.A. Jones van Philipp Holzmann komt wellicht in handen van de Arabische sjeik Mohamed Bin Issa Al Jaber. Curator O. Hermann blijkt al maandenlang in onderhandeling met de aannemer over de verkoop van de succesvolle loot van het ten onder gegane Holzmann­concern. Jones is met 11.600 medewerkers en een 3,3 miljard euro omzet een rendabele onderneming. Afgelopen jaren ontwikkelde het bedrijf uit Charlotte, North Carolina zich tot het trekpaard van de Holzmänner. De onderneming is actief als projectontwikkelaar, maar steekt ook de handen uit de mouwen als bouwer van grote infrastructurele projecten en kantoren. De onderneming bouwt in publiek private samenwerking met de Amerikaanse overheid ambassades, en is bovendien in de weer voor het leger. Mogelijk is die laatste activiteit reden van de vertraging in de gesprekken over de verkoop van Jones. Al Jaber is eigenaar en directeur van de Arabische bouwgroep Jadawel. De ondernemer trekt ook aan de touwtjes bij vastgoedmaatschappijen, voedingsmiddelenbedrijven en bezit tientallen luxe hotels. Aanvankelijk was Bilfinger Berger uit Mannheim een belangrijke kandidaat voor de overname van Jones.

Reageer op dit artikel