nieuws

Rechter handhaaft beslag Westerbaan

bouwbreed Premium

leeuwarden ­ Voormalig Westerbaan­directeur J. Brander kreeg gisterochtend opnieuw een tegenslag te verwerken in zijn juridisch conflict met de ING Bank, de grootste schuldeiser van de failliete bouwonderneming. De rechtbank in Leeuwarden wees het verzoek tot opheffen van het beslag op de bouwmaterialen die in de gebouwen van Westerbaan liggen opgeslagen af wegens onduidelijke administratie.

Brander zegt dat het hout en het metaal deels toebehoren aan zijn nieuwe bouwondernemingen Noord en Oost. Het materiaal is besteld na het faillissement van Westerbaan, maar ligt daar wel opgeslagen. Brander huurt de opslagruimte van curator R. Verdonk.

Wel moet er een deugdelijke administratie op na worden gehouden zodat helder is welke materialen van Brander zijn en welke van Westerbaan, zo is bedongen. Dat papierwerk ontbreekt, stelt de rechter.

Brander mag alleen een partij merantihout en een metalen balk van het terrein halen. Daarvan is hij duidelijk de eigenaar. De rest van het materiaal is gisteren nog geveild, net als eerder de gebouwen van Westerbaan. Met die verkoop bemachtigde ING 2,1 miljoen euro van de schuld van in totaal ruim 3 miljoen euro.

Het is de tweede keer in korte tijd dat de rechter een verzoek tot opheffing van beslag door Brander afwijst. Eerder al betrof dat het beslag op het rollend materieel van Westerbaan dat door Noord en Oost is gekocht.

Reageer op dit artikel