nieuws

Muziekwijk Enschede ongefaseerd gebouwd

bouwbreed

enschede ­ Het college van Burgemeester en Wethouders van Enschede heeft groen licht gegeven voor een ongefaseerde uitvoering van de bouw van het zogeheten Muziekkwartier. Het complex, dat in 2008 wordt opgeleverd, verrijst aan de noordzijde van de binnenstad.

Het Muziekkwartier herbergt een muziektheater (duizend stoelen), poppodia met twee zalen, een muziekschool, een conservatorium en kantoorruimte. Onder meer de Nationale Reisopera en het Orkest van het Oosten worden daar ondergebracht. Jo Coenen ontwerpt het Muziekkwartier. Hij heeft inmiddels al een stedenbouwkundig plan van de locatie gemaakt. De nieuwbouw van 13.000 vierkante meter kost 41 miljoen euro. Gefaseerd bouwen zou te duur worden. Op de begroting resteert nog een financieel gat van 14,2 miljoen euro. Overheidsbijdragen, fondsen en sponsoren dienen dit gat op te vullen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels