nieuws

Kleiner en goedkoper bouwen in Tuinsteden

bouwbreed

amsterdam ­ De vernieuwing van de Westelijke Tuinsteden in Amsterdam ondergaat een versobering. Gemeente, stadsdelen en bouwconsortia hebben overeenstemming bereikt over kleiner en goedkoper bouwen. De gemiddelde prijs van honderden woningen in het middensegment wordt teruggeschroefd naar 170.000 euro.

Volgens Bureau Parkstad, belast met de coördinatie van de vernieuwing, zijn bezuinigingen onontkoombaar. De vraag naar dure koopwoningen neemt sterk af. De plannenmakers kiezen daarom voor minder variëteit en meer kleine koopwoningen. Ook hebben de betrokken corporaties het voornemen meer dure huurwoningen te bouwen. Deze woningen worden op een termijn van tien jaar alsnog verkocht. Wel blijft de productie op peil. Dit jaar is de oplevering voorzien van duizend woningen en worden 1100 woningen in aanbouw genomen.

Reageer op dit artikel