nieuws

FNV Bouw hamert op hogere uitkering

bouwbreed

wierden ­ FNV Bouw maakt bezwaar tegen de teneur van de wao­discussie in de kabinetsformatie. De vakbond waarschuwt tegen selectief winkelen en stelt dat onverkort moet worden vastgehouden aan het SER­advies.

Vooral over het niveau van de uitkering aan langdurig onomkeerbaar arbeidsongeschikten maakt FNV Bouw zich zorgen. In het SER­advies wordt de groep een uitkering van 75 procent in het vooruitzicht gesteld. De vakbond vindt dat de uitkering niet afhankelijk gemaakt kan worden van bezuinigingsdoelstellingen. Uitruil tegen de partnertoets is al helemaal uit den boze. De bouwbond stelt vast dat ondanks alle verbeteringen nog steeds mensen arbeidsongeschikt raken. De FNV vindt al jaren dat de uitkering terug moet naar het oorspronkelijke niveau van 80 procent.

Reageer op dit artikel