nieuws

Eerste diploma’s nieuwe bouwopleiding

bouwbreed

enschede ­ De Saxion Hogeschool in Enschede heeft de eerste diploma’s uitgereikt van de nieuwe opleiding Bouwmanagement. Het gaat om een opleiding die de studies Algemene Ondernemersvaardigheden en Bedrijfstechniek bouw combineert. Het nieuwe diploma staat gelijk aan het vakdiploma Aannemer. Tijdens de opleiding kunnen studenten naast hun hbo­diploma vrijstelling krijgen voor het Nima­B en hebben ze de mogelijkheid om het vakdiploma Aannemer te behalen.

De studenten hebben extra activiteiten uitgevoerd, waaronder projecten calculatie en werkvoorbereiding, een bedrijfskundige stage en een afstudeeropdracht in de bouwwereld. De nieuwe opleiding kenmerkt zich door de combinatie van commercie en techniek. Naast de eigen inzet van de studenten hebben diverse bedrijfsleiders en projectleiders uit de bouwwereld bij Saxion gastcolleges verzorgd.

Reageer op dit artikel