nieuws

Dols transformeert wasserij in zes lofts

bouwbreed Premium

’s graveland ­ Dols Projectontwikkeling uit Loenen aan de Vecht wil zes zogenoemde lofts onderbrengen in de oude stoomwasserij Gooi en Eemland. Het wachten is op groen licht van Monumentenzorg.

De appartementen, die temidden van weilanden van het industrieel erfgoed uit 1870 liggen, zijn 155 tot 205 vierkante meter groot. Daarvoor betaalt de koper 300.000 tot 465.000 euro. Elk loft krijgt een eigen dakterras.

Belangstellenden kunnen opteren voor de formules casco, turnkey en space. Bij de inwendige verbouw wordt de ‘stoere’ sfeer van de oude stoomwasserij behouden. Voor wat extra ruimte krijgt het pand nieuwe dakkapellen van staal en glas.

De nogal gesloten ogende voorkant van de wasserij blijft gehandhaafd, aan de achter­ tevens waterzijde daarentegen wordt de gevel opengebroken. Hoge glazen tuindeuren geven toegang tot het over het water zwevende terras.

Projectontwikkelaar Dols hoopt nog deze zomer met de transformatie van het erfgoed te beginnen dat destijds als ‘Stoomwasscherij’ werd opgericht.

Reageer op dit artikel