nieuws

Brits/Nederlandse Corus mogelijk apart

bouwbreed

amsterdam ­ De Nederlandse commissarissen van Corus houden steeds meer rekening met een ontvlechting van het Brits/Nederlandse concern. In de huidige ernstige situatie, waarbij de Britse bedrijven een bodemloze put lijken, willen zij niet dat het oude Hoogovens wordt verzwakt door de verkoop van de aluminiumverwerkende bedrijven.

Het Britse moederbedrijf wil deze verkoop graag, juist nu de financiële nood hoog is gestegen. Commissarissen en ook de centrale ondernemingsraad in IJmuiden verzetten zich. Zij ontmoetten het moederbedrijf gisteren voor de Ondernemingskamer in Amsterdam, waar de Britten de rechter vroegen de verkoop van de aluminiumpoot mogelijk te maken. De tijd dringt ook nog eens voor Corus. Vandaag is de laatste dag voor de ondertekening van de definitieve verkoopovereenkomst met Pechiney. Lukt het niet, dan kost dat Corus een boete van 20 miljoen euro. Daarom doet de rechter vandaag al uitspraak.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels