nieuws

Brand bij houthandel kost 3 miljoen euro

bouwbreed Premium

schijndel ­ Bij een felle en hevige brand afgelopen weekeinde zijn op industrieterrein De Duin in Schijndel twee opslagloodsen van houthandel L.P. Rollé helemaal uitgebrand. De andere drie loodsen en het kantoorgebouw bleven gespaard. Er is veel waterschade ontstaan. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.

Rollé importeert vooral Frans hout en levert dat aan de vloeren­ en meubelindustrie, met name in de Benelux. De houthandel in Schijndel, inclusief de nabijgelegen houtzagerij, telt 35 werknemers. De materiële schade door de brand wordt geschat op ruim 3 miljoen euro. Het bedrijf denkt in de loop van deze week weer hout te kunnen leveren. Binnen zes weken moet de bedrijfsvoering weer normaal zijn.

Reageer op dit artikel