nieuws

AutoCad comprimeert dwg­files automatisch

bouwbreed

AutoCad comprimeert dwg­files automatisch

rotterdam ­ AutoDesk brengt een vernieuwde versie van zijn tekenprogramma uit onder de naam AutoCad 2004. De aanpassingen van het programma zijn van meer dan marginale betekenis. Een voorbeeld is de automatische compressie van .dwg­files tot ongeveer de helft van de omvang. Daardoor worden tekeningen sneller geladen, opgeslagen en verzonden. Bovendien kunnen ze aan de hand van ‘thumbnails’ (kleine afbeeldingen in Windows) sneller geselecteerd worden. Andere verbeteringen betreffen de tekenkwaliteit. Het is in AutoCad 2004 bijvoorbeeld standaard mogelijk om een tekst langs een gebogen lijn te plaatsen. Daarnaast biedt de software alle kleuren, ook de paletten van Pantone en Ral. Door gebruik van ‘gradient fills’ is kleurverloop binnen een tekening mogelijk.

AutoCad 2004 draait op Windows XP. Om een geleidelijke overgang mogelijk te maken kan AutoCad 2004 naast AutoCad 2002 worden geïnstalleerd. Bestaande AutoLisp­elementen blijven bruikbaar, applicaties gebaseerd op C moeten opnieuw worden gecompileerd.

Reageer op dit artikel