nieuws

Rechtmatige bonus vakbondsleden Ballast

bouwbreed

nieuwegein/utrecht ­ De extra onkostenvergoeding die vakbondsleden bij Ballast Nedam krijgen bij hun ontslag, is niet onrechtmatig. Dat heeft de kantonrechter in Utrecht bepaald.

Een groep ongeorganiseerde werknemers van Ballast Nedam had een rechtszaak aangespannen tegen het concern. Daarmee protesteerden zij tegen hun ontslag, tegen de wijze van ontslag en tegen de extra onkostenvergoeding voor bondsleden. Ballast Nedam heeft echter op alle punten gelijk gekregen van de rechter. Vakbond FNV Bouw laat weten “verheugd” te zijn over de uitspraak.

De bond was geen partij in de rechtszaak, maar was wel betrokken bij het sociaal plan voor de reorganisatie van de internationale divisie en de holding van Ballast Nedam. Daar worden ongeveer tweehonderd arbeidsplaatsen geschrapt. Naast het sociaal plan “onderhandelden” de bonden een extra periode salaris bij elkaar voor de werknemers die lid zijn van een vakbond.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels