nieuws

Mega winkelboulevard met ‘bovenregionale uitstraling’

bouwbreed Premium

sittard ­ Veertig procent van de winkelruimten in de splinternieuwe winkelboulevard Gardenz staat leeg. Niettemin zijn de verwachtingen optimistisch. Voor de winkels zijn voldoende gegadigden. Bovendien zal de boulevard op jaarbasis zo’n vijfhonderdduizend bezoekers trekken. Dat bleek maandag tijdens de officiële presentatie van Gardenz, waar uitsluitend tuinwinkels en doe­het­zelf­supermarkten komen.

De initiatiefnemers van Gardenz verwachten alle winkelruimten binnen afzienbare tijd aan de man te kunnen brengen. Ondernemers die zich inmiddels hebben gevestigd aan de winkelboulevard delen het optimisme van de initiatiefnemers. Ze prijzen de gunstige ligging en de goede bereikbaarheid. “Gezien de landelijke successen van de boulevards op welk gebied dan ook, verwachten wij dat Gardenz een groot succes zal worden”, aldus een toelichting van Dierplezier Europatuin, een dierenspeciaalzaak die binnenkort opent.

De winkelboulevard is ontwikkeld door de vastgoedbedrijven 3W, Stienstra en het Amerikaanse concern TCN Property Projects, die zich hebben verenigd in Gardenz BV.

Tot de ondernemers die zich aan de Limburgse winkelboulevard vestigen horen onder meer Van Erp Steenmarkt en Gamma. Ook komt er een filiaal van Elegantis, specialist op het gebied van tuinen. “De tuin wordt steeds meer het verlengstuk van de woonkamer”, aldus G. Simonis, woordvoerder van projectontwikkelaar Stienstra. “Er gaat steeds meer geld in om en op die behoefte spelen we in.” Hij spreekt van een nieuw concept dat uniek is voor Nederland en voor Europa. Daarom verwacht hij dat zowel Nederlanders als Duitsers en Belgen op de winkelboulevard zullen afkomen. “Het geheel krijgt een bovenregionale uitstraling.”

Het winkelcentrum bestrijkt een oppervlakte van 30.000 vierkante meter. Hier staan ruim vijfentwintig gebouwen, ‘paviljoens’, met elk een oppervlakte van 1100 vierkante meter. Verder zijn er er onder meer modeltuinen en parkeerplaatsen. “De boulevard wordt ingericht als flaneergebied en groenzone”, aldus een toelichting van ‘Op ’t Root & Beerts architecten & ingenieurs’ dat de winkelboulevard ontwierp. Hierin zijn tevens modeltuinen, een activiteitenplein, en parkeerplaatsen opgenomen. Gardenz is nog niet af. De komende jaren zal het gebied nog worden uitgebreid, totdat het over drie jaar 55.000 vierkante meter bestrijkt.

J.J.M. Martens, wethouder Economie en Grondzaken van Sittard, verwacht dat de winkelboulevard voor veel nieuwe werkgelegenheid zal zorgen.

Reageer op dit artikel