nieuws

Lichtstraat en ­koepel voldoen al aan norm

bouwbreed

utrecht ­ AG Plastics uit Stasegem in België toont op de Bouwbeurs een lichtstraat en een lichtkoepel die nu reeds voldoen aan de toekomstige Europese brandnormen prEN1187 en prNBNS21­208­3. De lichtkoepel heet Skymax, kan worden gemonteerd op een opstand van 300 millimeter hoog en functioneert als rookluik. Hij gaat bij brand volledig open om rook en warmte af te voeren. De Skymax heeft een scharniersysteem, een gasdrukveer, elektromotor en thermische veiligheid. Hij reageert op een druk op de knop, een sleutelschakelaar of het signaal van een optische rookdetector. De Skymax is gepatenteerd.

De lichtstraat heet Cintralux. Hij is van een composiet kunststof die de proeven, nodig om aan de nieuwe Europese norm te voldoen, ruimschoots doorstaat. Dat resultaat is volgens AG Plastics met andere kunststoffen, zoals acrylaat en polycarbonaat, nog niet bereikt. De Cintralux­dakstraat is ook leverbaar in Heatstop uitvoering, dat wil zeggen met reflectie van het zonlicht. Het wordt dan onder de dakstraat minder warm.

AG Plastics, stand 11A080.

Reageer op dit artikel