nieuws

Leeuwarden wacht op bouwverkeerstraat

bouwbreed

leeuwarden ­ De gemeente Leeuwarden wacht nog steeds op toestemming van het ministerie van Verkeer en Waterstaat voor een aftakking van de Overijsselseweg voor bouwverkeer. Zolang het ministerie geen toestemming geeft, kunnen Bouwfonds, Heijmans en de Koninklijke BAM Groep niet beginnen met de bouw van de nieuwe wijk Leeuwarden­Zuid. Dit terwijl de eerste huizen rond Goutum al in 2002 klaar zouden zijn.

De straat voor bouwverkeer is nodig omdat de zandauto’s niet via Goutum kunnen rijden. Het ministerie heeft het plan nog altijd in behandeling terwijl het eerste gedeelte van de nieuwbouwwijk allang bouwrijp is gemaakt. De gemeente Leeuwarden verwacht binnen een paar maanden uitsluitsel te krijgen. In totaal behelst het bouwplan 6000 woningen.

Reageer op dit artikel