nieuws

Eindelijk brug bij Haagse school na jaren soebatten

bouwbreed

den haag ­ Jaren soebatten bij de gemeente leverde niets op. De brug over de sloot tussen een sportveld en basisschool Het Agé in het Haagse Laakkwartier kwam er niet. Daar kwam verandering in toen schooldirecteur Wim Munier Haasnoot Bruggenbouw uit Katwijk in de arm nam.

“We zijn jaren bezig geweest voor die brug”, zegt Munier. “Steeds weer kregen we nul op het rekest. Uiteindelijk besloot ik om dan maar planken over de sloot te leggen, zodat het sportveld voor de leerlingen van mijn school toegankelijk is zonder dat ze een kwartier moeten omlopen.”

Bij nader inzien zag Munier af van dat plan. “Het risico was te groot. Stel dat er iets mis was gegaan. Dat er een kind of een buurtbewoner in het water was gevallen.” Weer richtte hij zich tot de gemeente. Ditmaal met meer succes.

Een behulpzame ambtenaar gaf Munier het advies om Haasnoot Bruggenbouw uit Katwijk in de arm te nemen. “Die heeft niet alleen de brug gelegd, maar ook de bouwvergunning geregeld. Zij weten de weg in die wereld en dat werkte uitstekend.” Directeur Haasnoot wijst het compliment luchtig van de hand. “Nee hoor, dat die brug er is gekomen, is niet onze verdienste.

Dat heeft de school zelf geregeld. Wij gaan daar niet over.” Wat de kwaliteit van de verbinding betreft, is hij minder bescheiden. “Het is een glasvezelversterkt kunststof brugdek. Anders gezegd, het is vrijwel niet kapot te krijgen. Over vijftig jaar ziet hij er nog net zo mooi uit als nu. En je hebt er verder geen omkijken naar. Onderhoud is niet eens nodig. Een prachtig product.”

Reageer op dit artikel