nieuws

Eerst geluidsscherm dan bovenbouw spoor

bouwbreed

TIEL ­ De Betuweroute krijgt langs de A15 al geluidsschermen voordat de bovenbouw er komt. Deze maatregel, die de Projectorganisatie Betuweroute aangekondigde, is bedoeld om geluidsoverlast van het spoorwerk voor de omgeving te beperken. De mogelijkheid om bij een dergelijke planning eventueel zwaarder materieel in te zetten, ligt niet ten grondslag aan het besluit.

De maatregel vergt juist extra afstemming tussen de verschillende aannemers die aan het spoor werken. Zo moeten bij de bouw van de geluidsschermen ook de palen voor de draagconstructie van de bovenleidingportalen worden geheid. Een jaar na de bouw van de schermen begint de aanleg van het spoor, uitgevoerd met een snelbouwtrein.

In totaal krijgt de Betuweroute 167 kilometer geluidsscherm. De voorbereiding voor de bouw bevindt zich nog in de aanbestedingsfase.

Reageer op dit artikel