nieuws

Edam­Volendam wil bouwen in Zuidpolder

bouwbreed

edam ­ De gemeente Edam­Volendam wil zo snel mogelijk woningen bouwen in de Zuidpolder. Het gemeentebestuur is blij dat de provincie Noord­Holland afgelopen week de polder officieel heeft aangewezen als uitleglocatie.

Edam­Volendam pleit al jaren voor uitbreiding. Jongeren die op hun geboortegrond willen blijven wonen kunnen nu geen woonruimte vinden. Maar vanwege het oude streekplan mocht niet in de polder worden gebouwd. Het nieuwe streekplan Noord­Holland Zuid biedt wel ruimte voor gedeeltelijke bebouwing van het veenweidegebied langs het IJsselmeer. Volgens gemeentewoordvoerder Kwakman is de planvoorbereiding al vergevorderd. Ontwerpbureau SVP uit Amersfoort heeft anderhalf jaar geleden al plannen gemaakt voor het gebied. Uitgegaan wordt van duizend tot elfhonderd woningen. Daarbij wil de gemeente vooral woonruimte creëren voor starters, kleinere huishoudens en senioren.

Reageer op dit artikel