nieuws

Donner en Leijnse kabinetsformateurs

bouwbreed

Donner en Leijnse kabinetsformateurs

den haag ­ Met de benoeming van de kabinetsformateurs P. Donner (CDA) en F. Leijnse (PvdA) kunnen de besprekingen voor de vorming van een CDA­PvdA kabinet beginnen. Leijnse geldt als plaatsvervangend Kroonlid van de Sociaal­Economische Raad (SER) als kenner van de wereld van werkgevers én werknemers. Leijnse is tien jaar PvdA­Tweede Kamerlid geweest en bezet tegenwoordig onder meer de Willem Drees­leerstoel aan de Universiteit van Amsterdam. De jurist Donner geldt als een van de zwaargewichten binnen het CDA. Het PvdA­fractielid D. Samsom laat in het blad Milieudefensie vast een waarschuwing horen tegen verwaarlozing van natuur en milieu in de formatie. Hij wil zich hiertegen schrap zetten.

Reageer op dit artikel