nieuws

Oude IJssel ingericht als verbindingszone

bouwbreed

doetinchem ­ De Oude IJssel wordt de komende jaren ingericht als ecologische verbindingszone. Waterschap Rijn en IJssel gaat samenwerken met de gemeenten langs de rivier, de provincie Gelderland en belangenorganisaties.

Voor de ontwikkeling van de ecologische verbindingszone is de komende 15 jaar een bedrag van ruim 10 miljoen euro nodig. Dat geld wordt vooral besteed aan grondverwerving, de aanleg van natuurlijke oevers en de bouw van vispassages. De Oude IJssel, die vanaf de Duitse grens bij Gendringen Nederland binnenstroomt en bij Doesburg in de IJssel uitmondt, is de afgelopen jaren onder meer door ingrijpende baggerwerken al een stuk schoner geworden. Door de landschappelijke maatregelen moet de Oude IJssel straks een verbinding gaan vormen tussen de verschillende natuurgebieden die nu nog geïsoleerd langs de rivier liggen.

Reageer op dit artikel