nieuws

Noodlijdend Vosbouw komt wellicht in andere handen

bouwbreed

assen ­ Het bouwbedrijf Drenthe­Friesland Groep wordt mogelijk overgenomen. Het moederbedrijf van Vosbouw kampt volgens het Dagblad van het Noorden met een tekort van 4,8 miljoen euro. De verliezen zouden bij het dochterbedrijf zijn ontstaan.

Het bouwbedrijf beloofde aanvankelijk voor het weekend duidelijkheid te geven. Maar volgens Carl Kraijenoord van Hout­ en Bouwbond CNV werd de vergadering zonder toelichting tot maandagmiddag uitgesteld. De vakbondsman is ongerust over de administratie die vrijdag in een busje zou zijn meegenomen. “Het kan natuurlijk ook voor het boekenonderzoek zijn van de overnamekandidaat. Toch ben ik er niet gerust op.” Kraijenoord heeft grote moeite met de gebrekkige voorlichting. Hij wil maandagmiddag in ieder geval meer duidelijkheid krijgen. De Drenthe­Friesland Groep bestaat naast Vosbouw uit Kanaal West in Heerenveen, Aannemersbedrijf Boringa­De Vries en Betonbouw Drenthe. Mocht Vosbouw onderuitgaan dan worden naar verwachting de andere dochters van het bouwbedrijf in de val meegesleurd. In totaal werken bij de Drenthe­Friesland Groep zo’n honderd mensen. Vorige week dacht de vakbond nog aan een extra krediet van huisbankier Friesland Bank, maar dat lijkt erg onzeker te worden. Volgens het Dagblad van het Noorden zou het hoofdkantoor van de onderneming in Assen zijn afgesloten door de bank. Woordvoerder Zwier Kroese van de Friesland Bank kan het bericht niet bevestigen. Over de kredietverlening aan Vosbouw houdt Kroese zich op de vlakte. “Zolang er zicht is op herstel, ook op de lange termijn, zijn wij bereid om te investeren.”

Voetbalcircuit

Vosbouw werd twee jaar geleden door J. Dijkstra en J. de Vries overgenomen. De ondernemers kenden elkaar uit het voetbalcircuit. Dijkstra stond voordat hij aan het bouwavontuur begon 32 jaar voor de klas. De Vries is afkomstig van BAM Woningbouw in Leeuwarden. Beide heren zijn sinds vorige week onbereikbaar voor commentaar.

Reageer op dit artikel