nieuws

Nieuwe systemen voor leefdaken

bouwbreed

tilburg ­ Zoontjes Beton presenteert op de Bouwbeurs twee nieuwe systemen, een daknivelleringssysteem en een dakophoogsysteem.

Met het daknivellleringssysteem (DNS) kan een waterpas loopvlak worden gelegd op dakterrassen, daktuinen en dakpromenades. Het loopvlak kan tot op 2 centimeter uit de bovenzijde van de opkomstdorpel worden gelegd.

Het systeem bestaat uit een drukverdeelvoet met een doorsnee van 200 millimeter. De voet is gemaakt van slappe kunststof, waardoor insnijding in de dakbedekking wordt voorkomen en bestaande oneffenheden kunnen worden overlapt. Op de drukverdeelvoet staat een pe­buis. De lengte wordt ter plekke ingemeten. Zo wordt ook de mate van ophoging bepaald. Het systeem wordt gecompleteerd met een oplegschijf voor het afsteunen van de bijbehorende Drenoliet­tegels.

Met het dakophoogsysteem (DOS) kan het loopvlak van leefdaken, daktuinen, kelderdakpleinen en dakpromenades worden opgehoogd, eveneens tot op 2 centimeter uit de bovenzijde van de opkomstdorpels. Dit systeem bestaat uit eenzelfde drukverdeelvoet als bij het DNS­systeem. Op de drukverdeelvoet komt een kunststof frame. De hoogte is afhankelijk van de mate van ophoging. De oplegschijf voor het afsteunen van tegels is eveneens identiek aan die bij het DNS­systeem.

Zoontjes Beton, Tilburg, stand 12C089.

Reageer op dit artikel