nieuws

Meppel krijgt zorgcomplex met goedkope appartementen

bouwbreed Premium

meppel ­ Woonconcept Vastgoed in Meppel wil een zorgcomplex met 53 appartementen en 16 woonzorgeenheden in de wijk Koedijkslanden bouwen. In het zorgcomplex is 1400 vierkante meter praktijkruimte beschikbaar voor bedrijven uit de medische sector. Met de bouw is een bedrag van 12 miljoen euro gemoeid.

  “We zijn zo goed als rond met een huisartsengroep met vier praktijken, een apotheker en een mondhygiëniste”, meldt R. Wennemers van Woonconcept Vastgoed. De praktijkruimtes bevinden zich op de begane grond. Daarboven komen de 53 koop­ en huurappartementen in verschillende types. De koopappartementen kosten circa twee ton en de huurappartementen kosten 700 euro per maand. “We richten ons op het middensegment om doorstroming van mensen in goedkope huurwoningen op gang te brengen.” De zorgeenheden zijn bedoeld voor de Stichting De Leite. Er komen verstandelijke gehandicapten in. De belangstelling voor de bedrijfsruimte en de appartementen is goed, aldus Woonconept. Er is nog slechts 100 vierkante meter bedrijfsruimte vrij. Het ontwerp van het complex dat in bouwlagen oploopt van drie tot vijf, komt van Fame Architectenteam in Arnhem. De bouw zou in mei beginnen maar dat wordt waarschijnlijk oktober, veronderstelt Wennemers. “De gemeente was laat met het opstarten van de procedures. Maar we hopen toch nog eerder te kunnen beginnen, afhankelijk van eventuele bezwaren.” De bouwtijd neemt anderhalf jaar in beslag. De aannemer is BAM Wilma Noordoost in Groningen.

Reageer op dit artikel