nieuws

MAB ontwikkelt retail­leisurecentrum

bouwbreed Premium

geldermalsen ­ In de oksel van de A15 en A2 bij Geldermalsen wil projectontwikkelaar MAB een 150.000 tot 200.000 vierkante meter groot retail­ en leisurecentrum bouwen.

Samen met LIAG Architecten presenteerde de projectontwikkelaar de plannen gisteren aan de provincie Gelderland op de afscheidsreceptie van gedeputeerde De Bondt, die een voortrekkersrol speelde in het project. Het centrum krijgt de naam ‘Hèt Nederlands Centrum’ en omvat naast vrijetijdsfuncties en winkels ook een hotel annex congrescentrum. Het centrum krijgt mogelijk een aansluiting op de A15 en blaast volgens de ontwikkelaar nieuw leven in de noodlijdende spoorlijn Dordrecht/Arnhem. Het centrum zou ook drieduizend extra banen scheppen in de regio.

Volgens de plannenmakers verbetert het ontwerp de kwaliteiten van het landschap, waaraan de Betuweroute afbreuk heeft gedaan. Het komende jaar worden de plannen in overleg met de gemeente Geldermalsen verder uitgewerkt.

Reageer op dit artikel