nieuws

Lijst van ‘verborgen’ locaties in Groningen

bouwbreed

GRONINGEN ­ De Groningse afdeling van de Bond van Nederlandse Architecten (BNA) is er binnen enkele weken in geslaagd een lijst van 32 ‘verborgen’ bouwlocaties in de binnenstad van Groningen aan te wijzen. Daarmee streven de architecten de gemeente Groningen voorbij, aangezien die al veel langer op een dergelijke lijst zinspeelt.

Terwijl de gemeente nog steeds op zoek is naar potentiële nieuwbouwlocaties, moeten de plannen van de architecten komende zomer al worden gepresenteerd. Tijdens de Dag van de Architectuur, eind juni, waarvan de landelijke start dit jaar in Groningen is, moet een keuze uit de architectonische invulling van de 32 locaties zijn gemaakt. Bijzonder is dat de lijst van 32 ‘verborgen’ locaties tot stand kwam in directe samenwerking met de Groningse bevolking. Die werd via een huis­aan­huiskrant opgeroepen ideeën aan te dragen. Opmerkelijk is dat een reeks kortgeleden opgeleverde nieuwbouwprojecten volgens de bevolking nu al aan een andere architectonische invulling toe is.

Reageer op dit artikel