nieuws

Internationaal overleg overstromingen

bouwbreed

maastricht ­ Gedeputeerde Staten (GS) van Limburg willen met België om tafel gaan zitten om te praten over maatregelen tegen overstromingen. GS heeft de regeringen van het Waalse en Vlaamse gewest uitgenodigd tot internationaal overleg over hoogwater.

In dat overleg wil de provincie op politiek en bestuurlijk niveau samen bekijken hoe het probleem van de regelmatig terugkerende hoogwatergolven het beste internationaal kan worden aangepakt. De provincie wijst erop dat door klimaatveranderingen het probleem in de toekomst alleen maar groter wordt. De provincie stelt alles in het werk om het hoogtij te keren, maar vaak is het dweilen met de kraan open. Een aanpak alleen vanuit Nederlands Limburg vindt GS niet effectief. Het probleem moet op het niveau van het stroomgebied van de Maas aangepakt worden, aldus GS.

Reageer op dit artikel