nieuws

Infotruck op bouwplaats informeert huizenkopers

bouwbreed Premium

thorn ­ De Limburgse aannemer Smeets gaat met een speciaal ingerichte vrachtauto de bouwplaats op om aspirant­bewoners ter plekke een beter inzicht te geven in hun woonwensen. Door de informatiestroom te intensiveren verwacht de grootste bouwer van Limburg minder klachten en een betere toegang tot projectontwikkelaars en andere opdrachtgevers.

“We komen regelmatig in contact met kopers die na de oplevering dingen aantreffen waarop ze niet rekenen”, aldus vestigingsdirecteur te Weert P. Donkers . “Consumenten hebben vaak geen weet van zaken als vellingnaden en behangklare muren. De woningen worden meestal exact opgeleverd. Bouwtechnisch klopt alles. De koper verzucht echter: “Had ik dat maar vooraf geweten”. Om misverstanden tot het minimum te beperken, nam Smeets twee initiatieven. De ene stap betreft de inrichting van de internetsite www.seeandfeel.nl met een breed aanbod verwijzingen. Onderdeel vormt een ABC van de bouw dat in Jip en Janneketaal moeilijke begrippen eenvoudig uitlegt. “De oplegger is 13 meter lang en 4 meter hoog. Alles wat je in een woning vindt, tref je aan. De mensen kunnen zich zo een betere voorstelling maken van wat hen te wachten staat”, stelt Donkers. Smeets verwacht dat de investering in internetsite en vrachtwagen zich laat terugverdienen door de toegevoegde waarde die wordt geboden aan wooncorporaties en projectontwikkelaars. “Je komt in een betere positie ten opzichte van je opdrachtgevers. Via het product is het geld nauwelijks terug te halen”, realiseert Donkers zich.

Reageer op dit artikel