nieuws

Heijmans pakt A200 bij Halfweg aan

bouwbreed

haarlem ­ De A200 tussen Halfweg en Haarlem krijgt een opknapbeurt in combinatie met een zoab­laag. Heijmans Wegenbouw uit Assendelft voert de klus vanaf half maart voor 3,4 miljoen uit. De werkzaamheden duren tot eind mei en zorgen voor flink wat overlast. Naast een een nieuwe asfaltlaag wordt de vangrail vervangen. In dezelfde periode wordt het asfalt op de N200 tussen Amsterdam en Halfweg op diverse plekken gerepareerd.

De werkzaamheden aan de A200 zijn opgedeeld in drie fasen. Om verkeershinder zoveel mogelijk te voorkomen, wordt in de eerste twee fasen vooral ’s nachts en in weekends gewerkt. De asfalteringswerkzaamheden vinden juist overdag plaats om de geluidsoverlast voor omwonenden te beperken. In de periode tussen half juni en begin september krijgt de A10 tussen de Haarlemmerweg en de Coentunnel een opknapbeurt. Hierbij wordt gekozen voor een korte periode met relatief veel overlast voor de weggebruiker. Vergelijkbaar met de aanpak van de westelijke ring A10 twee jaar geleden.

Reageer op dit artikel