nieuws

Financiering rond voor rondweg Almelo

bouwbreed Premium

Financiering rond voor rondweg Almelo

almelo ­ De financiering voor de aanleg van de laatste schakel van de rondweg bij Almelo is rond. Het gaat om een bedrag van 42 miljoen euro. Rijkswaterstaat betaalt 15 miljoen euro mee, zo is deze week bekendgemaakt. Eerder al gaf de gemeente Almelo aan 15 miljoen te financieren. Ook de Regio Twente doet met 9 miljoen een flinke duit in het zakje. De Provincie Overijssel neemt het resterende deel voor haar rekening. Het laatste tracédeel, de Nijreessingel, heeft een lengte van bijna 2,5 kilometer. De komende maanden wordt het definitieve ontwerp vastgesteld. De gemeente Almelo verwacht dat het project in de tweede helft van dit jaar wordt aanbesteed en dat nog dit jaar de uitvoering kan beginnen. De Nijreessingel krijgt drie gelijkvloerse kruisingen en moet in 2005/2006 klaar zijn. De rondweg is niet alleen voor de ontsluiting van Almelo van belang, maar ook voor het doorgaande regionale verkeer.

Reageer op dit artikel