nieuws

Duitse cementprijs maakt flinke val

bouwbreed Premium

wiesbaden ­ De prijs van cement heeft in Duitsland vorig jaar een val gemaakt van 12,1 procent. Dat blijkt uit berekeningen van het Statistisch Bundesamt in Wiesbaden.

De opbrengst van industriële producten daalde vorig jaar bij de oosterburen gemiddeld met een half procent. In 2001 was nog sprake van een prijsstijging van 3 procent.

Bij de inkoop waren de bouwers in 2002 duidelijk goedkoper uit. Voor vlakglas moest 9,9 procent minder worden neergeteld. Het prijsniveau van beton en spaanplaten daalde respectievelijk met 5,7 en 5,3 procent.

Hoewel olieproducten gemiddeld een kleine 10 procent in prijs stegen, werden steenkolen en aardgas in 2002 ruim 7 procent goedkoper. De prijzen van industriële producten liggen in doorsnee 4,4 procent boven het niveau van 1995.

Reageer op dit artikel