nieuws

Amec haalt werk op luchthavens binnen

bouwbreed

LONDEN ­ Amec, de Britse aannemer en serviceverlener, heeft voor ruim 1,2 miljard euro werk binnengehaald op een aantal Britse luchthavens. BAA, de beheerder van zeven vliegvelden waaronder Heathrow en Gatwick in Londen, heeft Amec opdracht verleend de komende tien jaar op al deze luchthavens nieuwe infrastructuurprojecten uit te voeren.

De raamovereenkomst heeft betrekking op zowel de platform­ als de landzijde van de vliegvelden. Amec heeft de afgelopen jaren al start­ en landingsbanen, opstelplatforms en bagagesystemen aangelegd op vier BAA­terreinen. Ook verzorgt het bedrijf het beheer en onderhoud van gebouwen. Verwacht wordt dat BAA de eerste drie jaar maximaal 150 miljoen euro per jaar investeert.

Los van deze opdracht heeft BAA ook het contract voor de bestrating rond de nieuwe Terminal 5 op Londen Heathrow verworven.

Reageer op dit artikel