nieuws

Advertentiegeld voor A2­tunnel Maastricht

bouwbreed

rotterdam ­ Twee onderscheidingen ontvingen E. Schellevis en R. Otten voor hun plan A2­Commerce. Hun inzending voor de ‘prijzenslag’ van de vakbeurs Infratech voorziet in een tunnel voor de A2 onder Maastricht. Het plan werd beloond met de Uitvindersaward en de Onderwijsaward voor inzendingen uit het wetenschappelijke onderwijs.

Het voorstel gaat uit van twee tunnelbuizen die in een publiek­private financieringsconstructie worden aangelegd. De ene is bedoeld voor snelverkeer dat er tegen betaling met maximaal 120 kilometer per uur doorheen mag. De andere is bedoeld voor langzaam verkeer dat gratis en met maximaal 50 kilometer per uur mag passeren. De wanden van de ‘langzame tunnel’ zijn behangen met reclame­uitingen van bedrijven die mede de aanleg van het kunstwerk financierden en in ruil daarvoor de aandacht van automobilisten vragen. Schellevis en Otten verwachten geen problemen door afgeleide bestuurders; in Düsseldorf functioneert dit systeem al jaren.

Reageer op dit artikel