nieuws

Aandacht voor identiteit snelweg tijdens biënnale

bouwbreed

den haag ­ Mobiliteit en in het bijzonder snelwegen staan van 7 mei tot 7 juli centraal op de eerste Internationale Architectuur Biënnale in Rotterdam.

De biënnale heeft plaats in het Nederlands Architectuurinstituut (NAi) en in Las Palmas in de Maasstad. Curator van het geheel is Francine Houben, hoogleraar aan de Technische Universiteit in Delft. Volgens de organisatoren is mobiliteit te lang gezien als een noodzakelijk kwaad. Stank, lawaai en andere overlast eisten alle aandacht op, terwijl de snelweg zelf werd vergeten. “De meest bezochte openbare ruimte is de meest verwaarloosde”, aldus Houben. Deskundigen en betrokkenen kunnen dit voorjaar in Rotterdam delibereren over hoe de snelweg en de directe omgeving daarvan meer identiteit kunnen krijgen en hoe landschap, stad en infrastructuur beter met elkaar kunnen worden verbonden. (anp)

Reageer op dit artikel