nieuws

Overname verbaast collega’s

bouwbreed

rosmalen/nieuwegein – De titanen Heijmans en Ballast Nedam uit de amper beëindigde baggerstrijd, zijn uiterst verrast over de aankoop van HGB door BAM NBM.

‘Toen ik maandagavond over de verkoop hoorde, was het te laat om nog op te bellen. Dinsdagochtend heb ik Van Vonno direct gefeliciteerd met de overname’, aldus bestuursvoorzitter J. Janssen van Heijmans. ‘Met BAM NBM komt HBG terecht bij een keurig net bedrijf. Ik denk dat de overname goed is voor het personeel. Heel vervelend om telkens maar weer gebruikt te worden als een speelbal. Eindelijk een beetje rust.’ Volgens Janssen leidt de samensmelting van de twee bedrijven niet tot een verscherpte concurrentie met Heijmans. ‘Ik ben blij met de komst van een stevig Nederlands bedrijf dat op Europees niveau iets betekenen kan. Liever heb ik gezonde strijd met een sterke Nederlander, dan lastig voorspelbare concurrentie met zo’n onderneming uit Spanje. Bij de Spanjaarden weet je maar nooit wat uit de zak komt.’ Voor Ballast Nedam zijn de veranderende eigendomsverhoudingen bij HBG andermaal een nare verrassing. ‘Voor de derde keer in korte tijd worden we geconfronteerd met een change of control. Op de aandeelhouders en nieuwe eigenaren van HBG hebben we geen grip’, verzucht woordvoerder N. de Geus. Of Ballast Nedam opnieuw aanzet om alle aandelen van de met HBG gemeenschappelijke gevoerde joint venture Ballast Ham Dredging in handen te krijgen, is nog niet duidelijk. De Geus: ‘In dit stadium willen we niet speculeren. Eerst maar eens goed bekijken wat de overname van HBG precies betekent. Ballast Ham Dredging is een goed bedrijf. We willen onze belangen in de bagger veilig stellen’. Bestuursvoorzitter R. Kottman zegt geen enkele reden te zien de poging te staken Ballast HAMDredging volledig over te nemen.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels