nieuws

Verschil vooral een definitiekwestie

bouwbreed

Verschil vooral een definitiekwestie

den haag – Aan het eind van de week hoopt informateur Donner een lijstje met overeenkomsten en geschilpunten bij de coalitievorming van de drie partijen CDA, LPFen VVD te hebben. Dit lijstje volgt na een week van tweemaal daags overleggen. De komende week wil Donner de verschillen tussen de partijen helder krijgen, om daar volgende week eventueel dieper op in te gaan. Volgens de informateur hoeft niet elk obstakel eerst weg te zijn, voordat een nieuw onderwerp ter tafel komt. Het doel van zijn informatie is het opstellen van een strategisch kader. Dat document is openbaar en de Tweede Kamer kan er desgewenst over debatteren. Donner zegt dat de tegenstellingen over de omvang van dat document meevallen. Het verschil tussen de partijen is volgens de informateur vooral een definitie van het begrip hoofdlijnen. Alle partijen hebben aan zijn tafel ingestemd met een strategisch kader. Deze week is hij nog niet klaar met zijn informatietaak. Een mogelijk ononderhandelbaar onderwerp heeft hij nog niet gesignaleerd. Mogelijke knelpunten zijn bijvoorbeeld een generaal pardon voor illegalen en de wao.

Reageer op dit artikel
Lees voordat u gaat reageren de spelregels